Efter 17 år og mere end 600 afsnit ruller sidste sæson af De unge mødre over skærmen i oktober

10 oktober 2022

I reportageserien De unge mødre har danskerne gennem mere end 17 år fulgt en række modige unge mødre og deres familier gennem hårde fødsler, tvangsfjernelser, forlovelser, skilsmisser og alt det, der kan høre sig til, når man som ung kvinde vælger at få et eller flere børn. Det populære Warner Bros. Discovery-program får snart premiere på sin 34. og sidste sæson. Følg med i sidste sæson fra 21. oktober på discovery+.

Nadja Kaagh, Camilla Framnes og Amanda Sisse. 

Det er blot tre ud af adskillige modige, unge kvinder, der har ladet kamerahold komme helt tæt på og følge dem og deres familier i reportageserien De unge mødre.

Første sæson af den populære reportageserie blev først sendt i 2005 på TV Danmark. Siden hen er De unge mødre blevet den længst kørende reportageserie i Danmark. Når sæson 34 slutter, har der været sendt 634 programmer. 

- Der er flere generationer af danskere, som er vokset op med De unge mødre på skærmen, og som har haft fornøjelsen af at se dem og deres børn vokse som mennesker og familier. Det helt særlige indblik, som det er at få lov til at følge de medvirkende i nogle af deres bedste og værste stunder, vil vi gerne takke dem alle for, siger nordisk programdirektør for Warner Bros. Discovery Pil Gundelach Brandstrup og fortsætter:

- Når det er sagt, mener vi, at det er den rette tid at stoppe, mens legen stadig er god. De unge mødre var både kontroversielt og nyskabende, da det tonede frem på skærmen i 2005, og et af vores erklærede mål er netop at udvikle formater, som kan udfordre seerne. Så det bliver et pænt farvel til De unge mødre, hvilket giver plads til, at vi kan bruge tid og energi på at udvikle nye formater, som måske kan blive deres tids ”De unge mødre”, men det er klart, at det bliver en tung arv at løfte.

Vemodigt farvel

Skaberen af De Unge Mødre, Kaare Sand, fortæller, hvordan det har været at lave over 600 afsnit af den populære reportageserie.

- Da jeg lavede det allerførste afsnit af De Unge Mødre, havde jeg aldrig forestillet mig, at vi her 17 år senere har produceret over 630 programmer. Det er jo helt ufatteligt mange timers fjernsyn, og det har været en helt unik oplevelse at få lov til at være helt tæt på de unge mødres liv over så lang tid, siger Kaare Sand og fortsætter:

- Det er selvfølgelig vemodigt at sige farvel til et program, der har kørt så længe, men det er også med stor stolthed over den plads, De Unge Mødre har indtaget, i dansk tv-historie. Og selv om vi slukker kameraet for denne gang, så findes der stadig unge mødre rundt omkring i landet, som forsøger at få en hverdag til at fungere på godt og på ondt. Jeg er meget taknemmelig over den store tillid alle de medvirkende har vist mig og redaktionen i årenes løb. Det har altid været meget vigtigt for mig, at give et talerør til dem, der ikke altid bliver lyttet til i medierne, og det er jeg glad for er lykkedes hele vejen igennem.

I den sidste sæson af De unge mødre vil der være en masse gengangere fra forrige sæson – heriblandt Cecilie, Majbrit og Pauline.

Samtidig bliver seerne introduceret til 34-årige Olga, der efter en hård start på livet som mor, stadig har troen på og en drøm om at skabe en kernefamilie, der kan sørge for, at datteren har alle muligheder for at få det, som Olga ikke selv fik som barn.

Du kan se sidste sæson af De unge mødre 21. oktober på discovery+

 

 

 

Kontakter

Esben Elborne

Kommunikations- og PR chef