Over Atlanten: Kanal 5 sender igen seks kendte ud på deres livs sejltur

14 november 2019 - Sidst opdateret 7 maj 2020

Kanal 5 gentager succesen og giver endnu en gang seks kendte danskere deres livs udfordring. 27. november stævner blandt andre Anders Lund Madsen, Katerina Pitzner og Kristian von Hornsleth ud på et eventyr, som de aldrig vil glemme. 21 dage over Atlanterhavet under OL-guldvinder Jesper Banks kommando. 2. sæson af ’Over Atlanten’ får premiere i foråret 2020 på Kanal 5 og Dplay.

En sejltur over Atlanten er ikke noget, man bare lige gør. Alligevel har seks kendte danskere uden nævneværdig sejlererfaring takket ja til den ultimative udfordring. Sammen skal de på 21 dage sejle en båd tværs over det enorme Atlanterhav.

Under kyndig vejledning fra OL-guldvinderne Jesper Bank og Martin Kirketerp skal de tilbagelægge ca. 6.000 kilometer fra Lanzarote til Saint Martin i Caribien. En tur, som ikke er for sarte sjæle. Den kommer nemlig med garanti til at byde på masser af bølger, søsyge, dramatik, afsavn og hårde vagter ombord på båden, som de kendte selv skal sejle.

Udover Jesper Bank og Martin Kirketerp, som også var med i første sæson af ’Over Atlanten,’ kommer besætningen denne gang til bestå af radio- og tv-vært Anders Lund Madsen, diamanthandler Katerina Pitzner, kunstner Kristian von Hornsleth, kokken Jesper Vollmer, musikeren Wafande og influencer Julia Sofia Aastrup. Og de skal nok få rigeligt at se til undervejs, forklarer Jesper Bank:

- Forventningen er helt klart, at vi får en begivenhedsrig tur. Vi får lært naturen at kende. Det vil sige, at vi får stille vejr og uvejr, vi får sol, måne og stjerner, og vi får de her tropiske squalls (pludselige voldsomme vindstød, red.), hvor vi bliver nødt til at tage sejlene af båden. På den måde kommer vi til at opleve, at det ikke altid er os, der bestemmer, men os der indretter os efter vejret, siger Jesper Bank og tilføjer en hurtig rutebeskrivelse:

- Det bliver som de gamle sømænd typisk krydsede Atlanten; sydpå til smørret begynder at smelte og så vest på, lyder det fra den rutinerede sejler.

Den store drøm om Passaten og Mælkevejen
De seks kendte skal selv have vagter på båden, madlavning, rengøring og hvad der ellers følger med på den tre uger lange sejlads. Og selvom det kan lyde romantisk at krydse et ocean med vinden i ryggen og solen på næsen, så bliver det hårdt.

Pladsen er trang, de mange dage uden land i sigte kan virke endeløse, og vind- og vejrforholdene gør, at det bestemt ikke er en ufarlig tur. Alligevel glæder Anders Lund Madsen sig til oplevelsen.

- Jeg har drømt om langfart på havet, så længe jeg kan huske, men så var der lige seks børn og en masse arbejde og en hel del almindelig sløvhed samt alt for meget internet. Og bøffer. Og den slags. Og pludselig var mere end halvdelen af livet gået, og så med ét ringer telefonen, og en stemme spørger, om jeg vil med Over Atlanten? Ja! For pokker! Jeg har siddet og ventet på den opringning! Endelig, siger Anders Lund Madsen og slutter:

- Jeg længes efter havet. Efter Passaten. Men især længes jeg efter stilheden og mørket, når alle de andre sover under dæk, og månen er gået ned, og der kun er mig og Mælkevejen. Dét længes jeg efter, så det synger i hårrødderne.

For diamanthandler Katerina Pitzner er sejlturen over det store hav også en mulighed for at træde ud af hverdagens trygge hamsterhjul. Hun var derfor heller ikke i tvivl, da hun blev spurgt, om hun ville med til søs.

- Jeg har i lang tid været enormt fokuseret på at gøre min forretning til en succes. Men nogle gange skal man bare gøre noget andet – noget man måske endda er en lille smule bange for. Derfor er jeg nødt til at kaste mig ud i det her eventyr. Jeg har aldrig været på en sejlbåd i mit liv, men jeg glæder mig enormt til udfordringen, og jeg er spændt på, hvordan det bliver at skulle indgå i et team med de andre på båden, forklarer hun.

Anders Lund Madsen, Katerina Pitzner, Kristian von Hornsleth, Jesper Vollmer, Wafande, Julia Sofia samt Jesper Bank og Martin Kirketerp stævner ud fra Lanzarote onsdag den 27. november. Alt efter vejrets luner regner de med at ramme St. Martin i Caribien ca. 21. dage senere.

Anden sæson af ’Over Atlanten’ får premiere på Kanal 5 og Dplay i foråret 2020.

Faktaboks 

- 83 fod, det vil sige lidt over 25 meter, måler båden, som deltagerne skal krydse Atlanten i 

- Ca. 6.000 km. er distancen, de skal tilbagelægge 

- I modvind sejles der med ca. 7 knob og i medvind 10 knob 

- Hvis alle sejl sættes, kan båden sejle helt op til 20 knob 

- De nye sejleraspiranter rejser fra Lanzarote til St. Martin i Caribien – en rejse på ca. 21 dage.

Kontakter

Lena Bøgild Willard

Kommunikations- og PR-chef