Over 1,1 million danskere så Landsholdet kvalificere sig til EM på Kanal 5

19 november 2019 - Sidst opdateret 7 maj 2020

Der var spænding til det sidste, da de danske landsholdsherrer kvalificerede sig til sommerens EM-slutrunde. Det kunne også mærkes på seertallene. Da flest så med, sad hele 1,35 millioner foran skærmene i de danske stuer, mens kampen nåede ud til over 1,5 millioner danskere. Det gør mandagen til den næstbedste dag nogensinde for Kanal 5, som samtidig blev dagens største TV-kanal i Danmark.

 

Alt var på spil mandag aften, da de danske foldboldherrer mindst skulle bruge et uafgjort resultat mod Irland i Dublin i gårsdagens sidste og afgørende kamp i EM-kvalifikationen. En situation, der til forveksling lignede herrelandsholdets afgørende playoff-kamp i Dublin for to år siden i VM-kvalifikationen.

Det fik danske TV-seere til at følge med i stor stil på Kanal 5. Hos Discovery Networks Danmark, som står bag kanalen, glæder administrerende direktør, Christian Kemp, sig over tilslutningen fra de danske fodboldfans:

”Vi er utroligt stolte over at kunne vise Danmarks vej til EM. Og det er virkelig dejligt, at så mange danskere valgte at følge kampen. Kanal 5 var den mest sete TV-kanal i Danmark i går, og derudover fik vi et stort antal nye kunder på vores streamingtjeneste, Dplay. Det siger noget om det store engagement, der er omkring det danske landshold, men det siger også noget om, hvor bredt vi når ud til publikum i det danske marked,” siger Christian Kemp, som også ønsker de danske fodboldherrer tillykke med kvalifikationen.

Dermed fik Kanal 5 sin næstbedste dag nogensinde til trods for at YouSees TV-app var nede i perioder af kampen.

Den store spænding om Danmarks deltagelse i EM på hjemmebane, førte samtidig til, at kampen i Dublin var den næstmest sete fodboldkamp på Kanal 5 nogensinde – kun overgået af braget i Dublin for 2 år siden, hvor Danmark kvalificerede sig til VM.

Kontakter

Casper Felt

Kommunikationsrådgiver