Bortførte og dræbte han Madeleine McCann? Ny danskproduceret discovery+ Original-dokumentar undersøger mystisk hovedmistænkt

11 februar 2021

Tyskeren Christian B. er udråbt som hovedmistænkt for bortførelse og drab på den britiske pige Madeleine McCann, der i 2007 forsvandt fra forældrenes ferielejlighed i Portugal. Nu kaster den danskproduceret discovery+ Original-dokumentarserie nyt lys over verdens mest omtalte kriminalsag. Programmerne forsøger at kortlægge, hvilke beviser politiet har, og undersøger hvem Christian B. er, og om han kunne stå bag Madeleine McCanns forsvinden. Dokumentarserien ’Hovedmistænkt: Madeleine McCann-sagen’ får international premiere den 15. februar, hvor den kan streames på discovery+ i ni forskellige lande.

13 år efter Madeleine McCanns forsvinden i Portugal er en ny hovedmistænkt dukket op i sagen. Selvom myndighederne tilsyneladende ikke har fundet spor af Madeleine McCann, er det tyske forbundspoliti overbevist om, at ’Maddie’s bortfører sidder fængslet i Tyskland, hvor han afsoner en dom for grov voldtægt af en 72-årig kvinde i Praia da Luz – samme ferieparadis, hvor Maddie blev bortført fra.

I dokumentarserien undersøges det, hvem denne nye, tyske mistænkte Christian B. er, og hvordan han kan knyttes til en af verdens største, uopklarede sager: Madeleine McCanns forsvinden. Venner til den mistænkte, en ekskæreste og centrale nøglepersoner i sagen, såsom den mistænktes forsvarer, den tyske anklager og den tidligere portugisiske efterforsker, står alle frem.

Selvom tysk politi i juni 2020 udråbte Christian B. som hovedmistænkt i sagen, er han endnu ikke sigtet. Kritikere mener, at politiet mangler beviser. Men hvad var det, der førte tysk politi til et gennembrud i sagen, der chokerede hele verden og har været en af de mest omtalte kriminalsager de sidste 13 år?

Hvordan og hvorfor mistænkes den 43-årige tyske mand for Madeleine McCanns forsvinden? Har vidner set ham nær gerningsstedet, eller har politiet andre beviser, der kan placere ham i familien McCanns soveværelse den skæbnesvangre aften, 3-årige Maddie forsvandt?

- Det interessante er, at tysk politi meget skråsikkert udpeger en hovedmistænkt i en af de største kriminalsager i Europa i nyere tid uden at sigte manden. Indtil nu har tysk politi kun fremlagt en række indicier og sammenfald. Kunne den hovedmistænkte være manden, der står bag Maddies forsvinden, og har de beviser til at løfte en sag, eller står vi måske overfor, hvad der kunne blive et offentligt justitsmord? Det undersøger vi i denne dokumentarserie, fortæller Tine Røgind Quist, Executive producer, Discovery Denmark.

Holdet bag programmet rejser rundt i Europa for at tale med centrale nøglepersoner, der kan belyse, hvordan Christian B. nærmest ud af det blå blev hovedmistænkt i en af verdens mest omtalte kriminalsager. Derudover tegner ’Hovedmistænkt: Madeleine McCann-sagen’ også et portræt af Christian B., der ’on and off’ i perioden 1997-2007 boede tæt på den ferielejlighed, hvor Madeleine McCann forsvandt fra i 2007.

Christian B.’s forsvarsadvokat, den tyske anklager, den tidligere portugisiske efterforskningschef, politiets vidner, venner til den mistænkte, en ekskæreste, eksperter og efterforskere i sagen står frem og fortæller om Christian B., der allerede som teenager blev idømt to års fængsel for et seksuelt overgreb på en mindreårig.

Kom med foruroligende udtalelse inden Maddies forsvinden

- Den her bil er så stor, at man kan smugle et lille barn i den.

Sådan fortæller vidnet Dieter F. i dokumentarserien, at Christian B. angiveligt sagde, da de snakkede om den mistænktes camper.

Samtalen fandt sted blot en måned før, Madeleine McCann forsvandt i 2007. Christian B.’s plan var umiddelbart, at han ville smugle 50 kilo hash i et hemmeligt rum i camperen og køre tværs gennem Europa, men kom han i virkeligheden til at røbe sin sande plan over for Dieter F.?

Det vil dokumentarserien blandt andet se nærmere på. Hos Discovery Networks Danmark er der store forventninger til modtagelsen af ’Hovedmistænkt: Madeleine McCann-sagen’.

- Et af vores erklærede mål er at stå stærkest på true crime i Danmark. Og der er ingen tvivl om, at det her er et af vores mest ambitiøse danskproducerede true crime-projekter til dato. Alle kender til Maddie-sagen, og jeg er sikker på, at vores seere i Danmark og i Europa vil finde dokumentarserien spændende og tage godt imod den, siger Discovery Networks Danmarks programdirektør, Pil Gundelach Brandstrup.

’Hovedmistænkt: Madeleine McCann-sagen’ består af tre afsnit, og første afsnit kan streames på discovery+ den 15. februar i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Italien, Spanien, Polen, Holland. Senere på året får dokumentarserien premiere i Indien, USA, Tyskland, Portugal og i Latinamerika.

 

Kontakter

Lena Bøgild Willard

Kommunikations- og PR-chef