TikTok-mandens varetægtsfængsling forlænget: "Pigerne er stadig skrækslagne"

16 juni 2021

I maj blev den såkaldte TikTok-mand varetægtsfængslet af Københavns Byret, hvor han var sigtet for syv forhold heriblandt voldtægt og ulovlig tvang. I den nye discovery+ serie ’De Perfekte Ofre: F**k ikke med piger’, som du kan se fra i dag, følger man det store arbejde, som Diana Rasmussen og flere modige, unge kvinder har gjort for at få ham for retten. Tirdag blev hans varetægtsfængsling forlænget til 13. juli, hvilket også skyldes, at Diana Rasmussen har tippet politiet om et lagerrum, hvor det viser sig, at han gemte en særlig notesbog.

I mere end 15 år har den såkaldte TikTok-mand angiveligt været på jagt efter sine ofre på de sociale medier. Ofrene er unge kvinder og mindreårige piger. Først vinder han deres tillid; herefter hævder kvinderne, at han krænker dem seksuelt og slutteligt truer dem til tavshed. 

Men i november 2020 begår han tilsyneladende en fejl. Han tager kontakt til Diana Rasmussens teenagedatter, som han aldrig har talt med før, på Facebook. Det er umiddelbart starten på enden for TikTok-manden, der på baggrund af anmeldelser fra mere end 60 unge kvinder og mindreårige, der alle anklager ham for at have krænket dem, blev varetægtsfængslet i maj 2021.

Varetægtsfængslingen blev forlænget til 13. juli i Københavns Byret tirsdag. Her vurderede dommeren, at der var en reel risiko for, at TikTok-manden ville fortsætte det virke, som han er sigtet for, samt han kunne påvirke vidnerne i sagen. I retten kom det også frem, at politiet havde fundet et lagerrum, hvor den sigtede blandt andet opbevarede sexlegetøj og en notesbog. Særligt bogen var interessant, da der var en liste med flere navne på piger.

Discovery kan afsløre, at Diana Rasmussen og produktionen har tidligere tippet politiet om et lagerrum. Hun har gennem sit store netværk hørt rygter om, at han har opbevaret flere af sine ejendele i et lagerrum, og fra starten har hun haft en klar overbevisning om, at han måtte have en liste med navne, så han kunne holde styr på alle de piger, som han jagtede.

Jeg er super lettet, og det ved jeg, at mange af pigerne også er. De er jo alle sammen stadig skrækslagne for ham, og de frygter, at systemet pludseligt vender, og sagen bliver droppet. Derfor er det fantastisk og vigtigt, at politiet rent faktisk har fundet noget af betydning, som er med til, at de holder på ham i længere tid," siger Diana Rasmussen, der bliver suppleret af bistandsadvokat Tobias Grotkjær Elmstrøm.

Det er tydeligt, efter vores samtaler med de forurettede, at han har en meget systematiseret tilgang. Vi har tit tænkt, hvordan han har kunnet holde styr på alle de mange piger, han er sigtet for at forfølge og krænke. Men derfor kommer det stadig som en overraskelse. Det er helt grotesk, siger de mere end 60 anmelderes bistandsadvokat.

Dianas mission

Igennem fem måneder har Discovery fulgt Diana Rasmussens kamp om at få rejst sag mod TikTok-manden. Hun opretter en Facebook-gruppe for at indsamle vidnesbyrd, og det er denne proces, som seerne kommer til at følge i programserien. Sammen håber de mange unge kvinder og piger, at de kan gøre det, som det endnu ikke lykkedes for politiet – nemlig at fælde ham én gang for alle. 

Jeg gav ham et løfte om, at hvis jeg fandt ud af, at han kontaktede andre igen, ville jeg gøre det til min mission at få ham stoppet, siger Diana Rasmussen i programmet og fortsætter:

Jeg er rigtig ked af, at der er så mange piger, der har fået ar på sjælen pga. en mand, der kunne have været stoppet for lang tid siden, slutter hun.

Sammen med to bistandsadvokater er det foreløbigt lykkedes dem at få ham sigtet og varetægtsfængslet i fire uger.

Det er første gang, at man i denne type sag ser så mange forurettede rejse sag mod én enkelt mand. Det har været en helt særlig proces at være del af, og jeg vil gerne starte med at rose de mange modige unge kvinder og piger, som står frem i programmet med deres oplevelser med manden. Det var og er ikke let for dem at tale om, siger Tine Røgind Quist, Executive Producer crime, Discovery Danmark.  

"Du kunne se det i hans øjne"

En af de unge modige kvinder, som seerne møder i ’De Perfekte ofre: ’F**k ikke med piger’, er Cille som deler sin version af mødet med TikTok-manden, der ifølge hende endte med fangenskab og voldtægt over flere dage.

Man kan virkelig se i hans øjne, at det tænder ham at have den her magt og kontrol og se, at jeg ikke kunne lide det. Du kunne se det i hans øjne, siger Cille blandt andet i programmet om episoden, der angiveligt fandt sted, da hun var kun 14 år gammel.

Cille er med til at tegne det samme billede som de mere end 60 andre anmeldere. At der er tale om en potentiel serievoldtægtsforbryder, der vinder deres tillid for herefter at udnytte dem på det groveste. 

I dag har Diana Rasmussens Facebook-gruppe over 200 medlemmer – som hovedsageligt består af kvinder og mindreårige, der hævder, at de er ofre for Tiktok-manden eller pårørende til disse.

Sager som denne er særdeles gruopvækkende og vel alle forældres værste mareridt. Men det er også en nødvendig historie at fortælle. Derfor er jeg overbevist om, at dokumentarserien uden tvivl styrker Discovery Danmarks position som en af de førende på streamingmarkedet, når det gælder true crime, siger Programdirektør hos Discovery Danmark Pil Gundelach Brandstrup.

TikTok-manden blev i 2017 idømt tre måneder fængsel for andet seksuelt forhold end samleje med en pige på 12 år. Derudover blev han i maj ved en enig domsmandsret ved Retten i Helsingør kendt skyldig i ni forhold heriblandt voldtægt af en mindreårig samt andet kønsligt forhold med en mindreårig. Straffen er endnu ikke udmålt, da retten besluttede, at TikTok-manden først skal mentalundersøges, før der kan falde endelig dom. Denne sag udløste også en varetægtsfængsling, som indtil videre varer til d. 25. juni. Det betyder i praksis, at han er varetægtsfængslet af både Københavns Byret og af Retten i Helsingør.

Du kan fra i dag se første afsnit ud af seks af ‘De Perfekte Ofre: F**k ikke med piger’ på discovery+ og Kanal 5.

Kontakter

Lena Bøgild Willard

Kommunikations- og PR-chef