Ny original discovery+-serie med SKAM-stjerne i hovedrolle

17 januar 2022

Den nye svensk-producerede discovery+-serie ‘Droppet’ er seneste skud på stammen i discoverys store fiktionssatsning, der på tværs af Norden leverer fremragende og nutidig underholdning til det unge nordiske publikum. Serien, der har den norske SKAM-stjerne Ulrikke Falch i hovedrollen, kan ses på discovery+ allerede i dag, mandag 17. januar.

I den nye dramaserie Droppet følger seerne 24-årige Line, der spilles af det norske stjerneskud Ulrikke Falch, som havde sit store gennembrud i den norske hitserie SKAM, og hvis karriere efterfølgende har taget fart. Nu er hun igen at finde som hovedrolleindehaver, denne gang i den seneste fiktionsserie på discovery+.

Line er netop blevet droppet af sin kæreste Julia – og livet er derfor mere eller mindre brudt sammen for den utrøstelige kvinde. Hendes bedste veninde Elin (Clara Henry) forsøger dog at hjælpe Line med at få bugt med kærestesorgerne og opretter derfor en datingkonto i Lines navn. Det skulle ifølge Elin være opskriften, der kurerer kærestesorger. En alternativ opskrift, der inkluderer en ny date om ugen i to måneder for den sønderknuste Line, der modvilligt går med til idéen, selvom hun mest af alt savner Julia.

Lokalt forankrede fiktionsserier

Dramaserien dykker ned i kunsten om at komme sig over sin eks og sætter et nutidigt generation Z-perspektiv på forhold og dating i det moderne Skandinavien.

- Vi er glade for at kunne præsentere vores danske publikum for endnu en interessant discovery+-serie. ’Droppet’ er med til at markere vores position som den streamingtjeneste i Danmark og Norden med den skarpeste profil. Vi satser på lokalt indhold med lokal relevans, hvilket ’Droppet’ endnu engang er med til at understrege, siger programdirektør hos Discovery, Pil Gundelach Brandstrup.

Foruden Ulrikke Falch er unge, lovende svenske skuespiltalenter på rollelisten i ‘Droppet’. Rollen som Lines bedste veninde, Elin, indtages af den kendte svenske skuespiller og YouTuber Clara Henry, der tidligere også har haft hovedrollen i hitserien Sygt Umoden. 

Undervejs støder Line også ind i Destiny, der spilles af Amy Deasismont, som de fleste kender for sit musikalske alterego Amy Diamond, der hittede med singlen ’What’s in it for me’ i Danmark og resten af Norden tilbage i 2005. Derudover er Dilan Alpak, Evelyn Mok, Rebecka Hemse og Ulla Skoog blandt skuespillerne i Droppet. 

- Jeg kan ikke understrege nok, hvor glade og stolte vi er over at have en serie med Ulrikke Falch og Clara Henry i hovedrollerne. De og alle de andre i castet leverer fantastiske præstationer. Hele holdet har ydet en fantastisk indsats, både bag og foran kameraet. Vi glæder os meget til premieren, siger Aron Gabrielsson, executive producer på Droppet på discovery+. 

Bag manuskriptet står Lina Åström, tidligere producent på den prisnominerede serie Filip & Mona og den føromtalte anmelderroste serie Sygt Umoden fra 2019. 

‘Droppet’ er tilgængelig fra mandag d. 17. januar på discovery+.

Senere i år kommer den danske fiktionsserie DOPAMIN, der har et stjernespækket dansk cast med skuespillere som Amalie Dollerup, Ellen Hillingsø og Jonathan Harboe i de bærende roller. Derudover får den kendte norske skuespiller Josefine Frida fra hitserien SKAM dansk debut i DOPAMIN, der kommer på discovery+ og Kanal 5.

Kontakter

Esben Elborne

Kommunikations- og PR chef