Ny dokumentarfilm "Medina" og en serie i otte afsnit "Medina – hele min historie" får premiere i starten af maj

19 april 2022

Filmen kan ses i udvalgte Nordisk Film biografer den 3. maj blandt andet Imperial i København, i Århus den 10. maj og i Odense den 11. maj. Serien i otte afsnit har premiere den 5. maj på Discovery+ og Kanal5. Filmen og serien er produceret som to selvstændige værker, forstået på den måde, at serien ikke blot er filmen i afsnit.

Medina har som få leveret hits, forsidestof og glitterdrømme igennem sin imponerende karriere. Men hvem er hun egentlig - som musiker, kæreste, datter, søster og mor? 

Igennem mange år har visse medier forsøgt at skabe en unuanceret fortælling om Medina med overskrifter som "Iskold", “En forkvaklet selvparodi”, “Bryster, bling bling og boytoys”, “Du er for tynd, Medina” og “Popdronningen skifter mænd med rekordfart”.

Instruktøren Kaspar Astrup Schröder bringer med sin nye film og serie om Medina en helt ny fortælling om Danmarks popdronning nummer et i spil. De to kendte hinanden fra før Medina blev kendt, og med filmen og serien mødes de igen. Det er et hudløst ærligt og meget rørende indblik i Medinas karriereforløb, tanker, hverdag, familie og liv. En fortælling som sikkert vil komme bag på mange. Det er også en fortælling om et meget kærligt og omsorgsfuldt menneske. En kvinde der kæmper med de dæmoner, som livet som superstjerne har bragt med sig, men som samtidig nægter at give op, fordi hun elsker at skabe musik og kunst – ligesom hun elsker sin familie.

Kaspar Astrup Schröder siger: "Da hendes berømmelse steg helt til vejrs, så jeg overskrifter og historier om en kvinde, som jeg ikke kunne genkende i den Medina, som jeg havde kendt. I starten af sin karriere kendte jeg hende som en meget nysgerrig, ambitiøs og kreativ person, som ikke kunne drømme stort nok. Og som i bund og grund var gået i gang med at skabe noget popkultur, som kunne rykke ved nogle musikalske grænser. At pressen var mere interesseret i hendes personlige grænser, kom bag på mig, men især også bag på hende. Jeg har lyst til at høre Medinas historie, og som filminstruktør har jeg også lyst til, at hendes stemme kan blive hørt på en måde, omverdenen ikke har oplevet før. Ikke kun om hvordan berømmelsen har formet hende, men mest af alt for at komme helt tæt på, hvem Medina egentlig er."

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=GgFnwVCsjQg

Den prisvindende instruktør har fulgt Medina med sit kamera igennem to et halvt år. Med et ønske om at skabe både en serie og en biograffilm håber Kaspar Astrup Schröder at kunne ramme to forskellige publikummer. Serien er tiltænkt en yngre målgruppe, der er vokset op med Medina som soundtracket til deres liv. Med serien kan de få en længere og uddybende historie, som går helt tæt på, i kortere afsnit, mens biograffilmen kan omfavne et mere kunstnerisk og filmelskende publikum, hvor musikken og følelser får sin ret på det store lærred. Der er optagelser, som går ti år tilbage, så man følger hele Medinas karriere.

Under Kaspar Astrup Schröders optagelser ændrer Medina sig meget. Hun står et sted i livet, hvor hun ønsker at trække en streg i sandet: Hun elsker at skrive musik til sine mange fans verden over, men hun har også mødt kærligheden i sit liv og vil starte sin egen familie, og helt enkelt have det godt igen i sin krop og i sit sind. Har stalkere og sladderpressen smadret hendes lyst til at performe for bestandigt, eller er det muligt at forene et popstjerneliv med en tålelig hverdag?

Kaspar Astrup Schröder siger: "Det er en Medina, som åbner fuldstændig op. Der er ingen filtre; hun lukker os helt ind i det allermest private, og jeg oplever, at hun har brug for at fortælle hudløst ærligt, hvordan det opleves at være hende – Danmarks Popdronning professionelt og privat."

Både filmen “Medina” og serien “Medina - hele min historie” er produceret af Good Company Pictures. I både film og serie møder man ud over Medina, hendes familie, venner, Helle Thorning-Schmidt, Julie Zangenberg m.fl.

Medina vil være til stede den 3. maj i Imperial samt den 10. maj i Odense og 11. maj i Århus. 

“Hos Warner Bros. Discovery er vi utroligt stolte af at få muligheden for at bringe det her projekt til både store og små skærme. Vi mener, at det er en vigtig historie, fordi den tegner et hidtil uset billede af en af Danmarks absolut største kunstnere inden for musikken. Det opgør med sin egen idoldyrkelse, som Medina inviterer til, ved at lukke os allesammen helt ind i sit liv er meget forbilledlig og beundringsværdig,” siger programdirektør for Warner Bros. Discovery, Pil Gundelach Brandstrup.

####

Alle henvendelser om interview med Medina eller Kaspar Astrup Schröder skal gå igennem publicist Line Bilenberg, Bilenberg PR - line.bilenberg@gmail.com  - +45 2071 0494

Jvf. Medina med cc til manager og agent, Labelmade, Thomas Børresen: thomas.borresen@soulcamp.dk

Warner Bros. Discovery forespørgsler henvendes til Kommunikations- og PR chef Esben Elborne: esben_elborne@discovery.com

Kontakter

Esben Elborne

Kommunikations- og PR chef