Ny discovery-satsning sender seks kendte danskere på tværs af ødemarken

21 marts 2022

I tre uger skal seks kendte danskere vandre over bjergene i Kaukasus. Sammen med en vildmarksekspert bliver de mødt af barske og uvante omgivelser, som både presser dem på fysikken, deres mentale tilstand og evne til at samarbejde. Se blandt andet Rasmus Bjerg, Jeanette Ottesen og Jakob Fauerby i det nye Discovery-adventureprogram ’Overlev Ødemarken’, der kan ses på discovery+ og Kanal 5 fra 7. april.

Svært terræn, mange højdemeter og vilde dyr er blandt de udfordringer, som seks kendte danskere har sagt ja til at gå i møde, når de i det nye Discovery-program Overlev Ødemarken skal vandre i det smukke Kaukasus ved Georgien. 

- Jeg er klar over, og jeg ved, at det er en kæmpe udfordring for mig, og jeg er på jomfruelig grund ift. mig selv. Det er også derfor, jeg gør det, siger skuespiller Rasmus Bjerg i programmet, der er blandt de seks kendte deltagere.

Vildmarksekspert Kristian Jersing, som har flere års erfaring med at overleve i de fjerneste og mest ubarmhjertige egne, skal guide Rasmus Bjerg, Jeanette Ottesen, Jakob Fauerby, Marco Ilsø, Sara Sadiq Frost og Signe Skov gennem det til tider ubarmhjertige terræn i Georgien.

Og selvom man er et dansk svømmeikon og en af de største danske idrætsudøvere nogensinde, går Jeanette Ottesen opgaven i møde med stor respekt.

- Jeg er ret sikker på, at jeg kommer til at opdage nogle sider af mig selv, som jeg ikke har set før. På godt og ondt, siger hun om udfordringen.

Deltagerne må kun medbringe det, som de selv kan bære på ryggen, mens de vandrer på de smalle bjergstier og improviserede broer. Men det er ikke kun højdeskrækken og konditionen, der bliver testet. Der er nemlig en risiko for, at de bliver konfronteret af vilde dyr som brune bjørne, ulve, leoparder og giftslanger, der findes i naturen i Kaukasus.

Med Overlev Ødemarken fortsætter Discovery succesen med at sende kendte danskere ud af vante rammer i hjemlandet og direkte ind i en ny og mere udfordrende virkelighed. Overlev Ødemarken er således en videreføring af natur- og adventure-genren, som startede med programmet Over Atlanten og tog skridtet videre med Klædt af mod toppen med Familien Wozniacki.

- Natur- og adventureprogrammer har historisk set altid været en vigtig del af Discoverys DNA. Det er altid interessant at være vidne til, hvordan vores travle hverdag med alskens fornødenheder har distanceret os fra vores urinstinkt. Vi har af tre omgange sendt kendte danskere over Atlanten, og da programmet har været en stor succes, mente vi, at vi ville udfordre os selv yderligere inden for en genre, vi allerede excellerer i. Derfor har vi valgt at sende vores deltagere på tværs af ødemarken, som vil stille dem over for en række helt anderledes udfordringer, end vi har oplevet på åbent hav, siger programdirektør for Discovery Danmark Pil Gundelach Brandstrup.

Du kan se Overlev Ødemarken på discovery+ og Kanal 5 fra 7. april.

Kontakter

Esben Elborne

Kommunikations- og PR chef