Forsvarsadvokat retter stærk kritik mod politi og anklagemyndigheden i ny discovery+ serie

5 maj 2021

Kriminalsager bliver ofte ført på et mangelfuldt grundlag. Myndighederne har ofte så travlt med at bekræfte deres egne teorier, at der er spørgsmål, som aldrig bliver stillet, og sten som aldrig bliver vendt. Sådan lyder kritikken fra den danske forsvarsadvokat Peter Secher i den nye true crime-serie på discovery+, ’Djævelens Advokat’, der har premiere i dag.

Med mere end 16 års erfaring fra anklagemyndigheden og som forsvarsadvokat har Peter Secher stor indsigt fra begge sider af retslokalet. Han mener, at det er en misforståelse, at anklagemyndigheden og politiet er 100 procent objektive, når de efterforsker og fører en sag. I stedet er de ifølge ham ofte iført skyklapper, når de jagter en dom:

- Jeg er helt overbevist om, at der jævnligt sker justitsmord i Danmark, fordi sager ikke bliver efterforsket grundigt og alsidigt nok. Det er min oplevelse, at politiet ofte er meget hurtige til at lægge sig fast på en teori, og så efterforsker man helt ensidigt for at bekræfte den teori. De fleste har hørt om ”politinæsen”, og problemet med den er i virkeligheden, at når de lader sig guide af den og ikke af en mere objektiv tilgang til sagen, så er det svært at finde frem til den fulde sandhed. Alle sten bliver ikke vendt, og det betyder helt overordnet, at skyldige kan gå fri og uskyldige blive dømt, siger Peter Secher.

Nu indtager Peter Secher rollen som efterforsker i tre opsigtsvækkende, danske kriminalsager, herunder Amagermanden og Peter Lundin. For måske gemmer der sig noget under nogle af de sten, som myndighederne ikke vendte i sin tid. I løbet af programseriens seks afsnit vil han forsøge at efterprøve politiets arbejde og dermed også udfordre deres teorier.

- Hos Discovery har vi en ambition om at være størst inden for ‘real life entertainment’, og crime og dokumentarområdet er nogle af de områder, hvor vi er allerstærkest og gang på gang sætter dagsorden med vores opsigtsvækkende programmer. I denne programserie rejser den erfarne forsvarsadvokat Peter Secher en skarp kritik mod politi og anklagemyndigheden og dykker selv ned i tre sager, som han mener ikke er efterforsket grundigt nok. Det tror jeg vil vække opsigt og forhåbentlig også skabe debat, siger programdirektør hos Discovery Danmark, Pil Gundelach Brandstrup.

I ’Djævelens Advokat’ undersøger Peter Secher blandt andet Marcel Lychau Hansen, der er kendt som Amagermanden. Her finder Secher frem til en kvinde, der er overbevist om, at hun er offer for den berygtede drabsmand, men som føler sig svigtet af politiet.

Derudover går turen til USA, hvor han skal undersøge rygter om, at Peter Lundin har flere liv på samvittigheden, og finder her frem til en afgørende fejl i politiarbejdet, som aldrig før har været fremme. Han ser også på drabet på Hediga Morad, hvor der hverken blev fundet lig, gerningssted eller tekniske beviser på, at hun blev  dræbt. På trods af det blev hendes eksmand kendt skyldig, men overså politiet noget i deres efterforskning?

Djævelens Advokat får premiere på discovery+ i dag.

Kontakter

Lena Bøgild Willard

Kommunikations- og PR-chef